fbpx

Website-ът е домът на вашия бизнес в онлайн пространството.

Преди да отречете и да се засилите, към някоя социална мрежа (например Facebook) помислете над следното: 

Какво доверие ще имат клиентите ви, ако вместо в салон, работехте от вкъщи? Не се заблуждавайте! Сравнението е абсолютно релевантно. Резултатите също са красноречиви.

Ако искате да изграждате БРАНД (ваша марка/име), доверието е сред най-важните цели, които трябва да постигате ежедневно. 

Посланието, което носи един website е – стабилност, сигурност и доверие. Клиентите възприемат, че не сте “шарлатани” и знаете, какво правите.

Притежаването на онлайн собственост ще ви отличи и постави в графата на големите играчи. А един добре направен и оптимизиран website ще ви помогне да достигате до много повече потенциални клиенти, повече продажби, популярност на марката ви и по-бързо достигане на поставените цели. Ще бъдете няколко крачки пред конкуренцията!

В условията на социална и икономическа криза борбата за клиенти е ожесточена. Споменавайки социалният аспект на икономическата ситуацията в момента, няма как да не насоча вниманието ви към следното – къде се намират вашите потенциални клиенти в момента? Всички са онлайн! А вие?

Най-доброто решение, което може да вземете предвид статуса на икономиката в момента е да наблегнете на онлайн присъствието на вашия бизнес, чрез всички възможни канали, които са подходящи за него. Ако искате инвестицията ва да си заслужава трябва да започнете от изработката на собствен website! Да обвържете социалните канали (Facebook, Instagram и други) с новата си собственост и да следите потребителското внимание. Анализи, анализи….

website-ът повишава в пъти трафика към обекта

Нека обърнем внимание малко и на статистиката:

    В последните 5 години използването на интернет и Google в България е не само от младите, процента при възрастните също е нараснал драстично .

    Още по-важен и скорошен факт е потреблението през последната година. Ситуацията с Ковид принудително измени търсенето и наложи нови правила.

Вече повече от всякога е важно вашия бизнес да присъства максимално градивно в онлайн пространството. Т.е. да използвате всички налични канали (website, Facebook, Instagram, you tube, tik tok, google и др.) за популяризиране.

Притежаването на собствен сайт ще ви даде множество възможности да изградите доверие в непознатия клиент, който е достигнал до вас (website-тът ви). Това става, чрез послания, статии, рейтинг и коментари на ваши клиенти, партньорства и много други инструменти.

Чрез website-тът ви, вашият бизнес става достъпен за всички хора, които търсят  в Google или друга търсачка. 

Има и друга страна на монетата, колкото по-професионално се отнасяте към вашия бизнес, толкова по-предпочитани ще бъдете и от партньорите си, дори ще привличате вниманието на нови. 

Мога да изброявам още много плюсове и да задълбавам, защо е важно за всеки себеуважаващ се бизнес да има собствен website. Но, ако до тук не сте се убедили във важността на този онлайн инструмент ви препоръчвам да потърсите мнението на хора, които вече имат поддържан website и да чуете тяхното мнение. Това се нарича изграждане на доверие 😉

За финал ще ви кажа няколко важни неща за websiteовете:

  • Не се заблуждавайте, че просто да имате website, Facebook, Instagram или друг профил на бизнеса си е достатъчно и веднага ще започнат да валят клиенти! Това е процес, който изисква време и много работа, но когато се прави, както трябва дава наистина трайни и качествени резултати.
  • Изработката на един website отнема около месец (за базова версия), а резултати можете да очаквате след около 3-6 месеца след старта му. Това зависи от рекламната стратегия, която ще изберете.
  • Искрено се надявам, че съм събудила много спящи във вас въпроси,и че са ви дошли идеи и желание за действие. 
  • В следващата статия ще обърна внимание на Facebook, какво представлява, какви възможности предоставя платформата и защо е важна за клиентите? И още много въпроси, на които ще дам отговор. А вие си подгответе въпроси 🙂

Споделям ви и едно интересно видео, което напълно подкрепя темата и дава още много ключови моменти за поддръжката на един Бюти Бизнес, както онлайн, така и офлайн!

Приятно гледане 🙂