fbpx

След като търсите информация за “уеб сайт цена” най-вероятно сте решили, че имате нужда от изработка на сайт. Следователно ви интересуват основно три неща – цената, качеството и времето за изработка. Компонентите, които определят цената на един уеб сайт са много, а границите, в които може да варира цената са големи. Колко ще струва един сайт зависи както от големината и спецификата на бизнеса ви, така и от множество други фактори.

Основните компоненти, формиращи цената на сайта са дизайна, CMS системата (система за управление на съдържанието), специфичните функции и обема от съдържание.

1. Дизайн

Едно от най-важните неща, които трябва да решите, когато стартирате собствен уеб сайт, е дали се нуждаете от уникален дизайн, създаден от нулата, според спецификата на вашите нужди и предпочитания или сте готови да използвате готов модифициран темплейт (шаблон). Решението, което трябва да вземете се определя от конкретната дейност, която сайтът ще изпълнява и плановете ви за бъдещо развитие. Дизайнът, създаден специално за вас изисква много повече време и усилия. Опитът показва, че повечето фирми използват готови системи и темплейти за своите сайтове, тъй като така значително съкращават както процеса на изработка, така и цената на услугата. Минусът тук е, че при този вариант, лесно можете да откриете десетки други сайтове, които значително се доближават или направо приличат на вашия. Ако сте голям бранд или фирма и искате да създадете уникално и неповторимо впечатление и сайт, вероятно ще заложите на къстъмизиран (индивидуален) дизайн.

През последните години посещенията от мобилни устройства като телефони и таблети значително надминаха посещенията от компютър, което значи, че за да притежавате нужното конкурентно предимство, сайтът ви трябва да изглежда и функционира еднакво добре на всички устройства. За тази цел е добре да предвидите респонсив дизайн, който да се адаптира така, че сайтът ви да бъде еднакво удобен, достъпен и лесен за употреба, както от компютър с 24 – инчов монитор, така и от мобилен телефон.

Регулярни разходи по вашия сайт

Не трябва да забравяме задължителните годишни разходи за съществуването на вашия уеб сайт, а именно:

Домейн (име на сайта) – 20 – 100лв. на година

Хостинг (мястото, където стои сайта) – 100 – 350лв. на година

Поддръжка на сайта – 120 – 320лв. на месец

2. CMS – система за администрация на съдържанието

Другият основен компонент, който определя цената за изработка е CMS системата, на която се създава сайта. В огромен процент от случаите готова система като WordPress би ви свършила отлична работа. Тя позволява сравнително лесното управление на сайта (добавяне на страници, добавяне и редактиране на съдържание, функционалности и т.н.) И тук отново опираме до спецификата на конкретния бизнес.

Когато бизнесът ви има специфични изисквания, ако сте например голяма онлайн медия, хипермаркет, университет, болница или банка, то тогава вероятно ще имате нужда от създаването на собствена CMS система, със специални функционалности, създадени според вашите конкретни нужди и изисквания.

3. Функционалност

Освен всичко това, от изключително значение при създаването на един уеб сайт е какви функционалности желаете да притежава той, като това е свързано предимно с целите, за които искате да го използвате.

Някои от водещите функционалности са:

  • Мултиезичност – това е функцията, която позволява на вашия сайт да бъде достъпен на различни езици.
  • Абонамент за бюлетини – функцията, която позволява да изпращате бюлетини до вашите абонирани клиенти.
  • Ценови таблици – това са таблици, съпоставящи вашите абонаментни планове и цени.
  • Събития и календар – тази функция ви позволява да представяте събития, които хората следят или за които се абонират, под формата на календар.
  • Модул за продажба на продукти – тази функция превръща вашия сайт в онлайн магазин и ви позволява да продавате онлайн.
  • Валути и методи за плащане (плащане по банков път, Stripe, PayPal, наложен платеж и др.)
  • Резервационна система – дава възможност на вашите потребители да резервират стаи във вашия хотел, маси във вашия ресторант и др.
  • Регистрационна форма за потребители – позволява на клиентите ви да се регистрират, за да извършат определено действие във вашия сайт.
  • Форма за обяви – дава възможност на вашите потребители да кандидатстват по дадена обява, да изпращат своето CV, и да пускат обяви за работа.
  • Има много други функции, които позволяват различни действия във вашия сайт, но те се определят индивидуално според спецификата на вашия бизнес.

уеб сайт цена

4. Съдържание

Днес от изключителна важност за класирането в търсачките е доброто авторско съдържание. То е важно не само, за да спечелите вниманието на посетителите ви, а и за да се позиционирате на по-добри позиции в Google и да придобиете по-добра видимост. От това дали вие предоставяте готово авторско съдържание или то се изготвя за вас от маркетинг екипа на фирмата, която прави сайта, цената също може да варира.

Времето, необходимо за изработка на сайт варира в зависимост от сложността на проекта.

След като веднъж вече сте създали своя сайт, важно е да знаете, че той се нуждае от поддръжка за да бъде защитен от хакерски атаки, да бъде обновяван редовно и да работи качествено.

Изграждането на сайт е тясно свързано с индивидуалните ви цели, специфика и очаквания, затова всеки проект е абсолютно уникален. Пътят към оптималните резултати е цялостен процес и започва от контакта с клиента и неговата визия за бъдещето.

За да придобиете представа за цената на вашия уеб сайт, разгледайте нашите базови предложения:

website MINIwebsite STARTwebsite BUSINESS
WordPress CMS;✔️✔️✔️
Домейн | .com | .net | .eu | .org ;✔️✔️
SSL Сертификат, бисквитки, GDPR;✔️✔️✔️
Хостинг план;✔️✔️
Месечна поддръжка до 3 техн.ч.;✔️✔️
Месечна поддръжка до 5 техн.ч.;✔️
Изработка на лого;✔️
Създаване на бизнес Имейл;✔️✔️✔️
Респонсив, мобилна версия;✔️✔️✔️
Интеграция на live chat;✔️✔️
Създаване бутон директно позвъняване;✔️✔️✔️
Свързване със социалните мрежи;✔️✔️✔️
Свързване с Google Analytics, Google Webmaster Tools;✔️
Снимки205070
Страници51020
Ревизии на дизайн233
Езикова версия 1 бр.;✔️✔️✔️
Базово обучение за работа с платформата;✔️✔️✔️
SEO ОПТИМИЗАЦИЯ
Базова SEO оптимизация за интернет търсачката Google;✔️✔️✔️
Копирайтинг статии;1
Оптимизация на скоростта;✔️✔️✔️
FACEBOOK МАРКЕТИНГ
Създаване на корпоративна страница;✔️✔️
Публикации на страницата;
Свързване на FB Pixel;✔️
Бюджет за подсилване на публикции;
GOOGLE МАРКЕТИНГ
Имплементация на google remarketing tag;✔️
Имплементация на conversion events;✔️
Управление на бюджет за реклама;✔️
ВРЕМЕ – работни дни71522
уебсайт цена

72 лв/м 156 лв/м 195 лв/м